Alina Florea
Alina Florea este director general al companiei ICEPRONAV ENGINEERING. Cu peste 300 de angajați ingineri proiectanți, ICEPRONAV ENGINEERING este cea mai mare companie de proiectare navală și structuri marine din România. Cu obiectivul de a susține dezvoltarea în paralel de proiecte complexe însumând peste 150.000 ore pe proiect, executate în 99% din cazuri pentru clienți internaționali de renume, Alina a reușit să transforme compania într-una modernă, similară celor din Europa de Nord și de Vest sau America de Nord, să dezvolte și să mențină o echipă de management unită, să stimuleze un mediu de lucru în care majoritatea angajaților se regăsesc în locul profesional potrivit și să cultive o cultură organizațională în care echipele de ingineri performează cu integritate pentru client și companie.
Cu formație de inginer, absolventă a Facultății de Nave, Alina activează de 24 de ani în industria navală românească, fiind familiarizată cu mediile organizaționale ale șantierelor navale și ale firmelor de proiectare românești și internaționale. Alina deține un MBA la Universitatea Bradford, UK și și-a consolidat experiența de management în ultimii 15 ani conducând oameni, echipe și companii, dezvoltând manageri, implementând proceduri și metode de lucru prin care să transforme cultura organizațională spre responsabilizare, implicare, integritate în fața clienților sau chiar a clienților clienților săi, în fața propriilor angajați și acționari și nu în ultimul rând, în fața autorităților române.
Interesul profesional major îi este centrat pe dezvoltare organizațională și transformare de cultura organizațională și vine din pasiunea pe care și-a descoperit-o în a forma echipe de management, de a crește și dezvolta organizații performante în care angajații își regăsesc dorința și puterea de a trăi la maximum propriile aspirații profesionale.